Op zeven na is Nijmegen de grootste stad van Nederland en dit betekend een stad boordevol mogelijkheden. Door de rijke geschiedenis van de stad heeft binnenstad een unieke uitstraling. De monumentale panden in de binnenstad zorgen voor de karakteristieke uitstraling van Nijmegen. Ondanks dat Nijmegen een bruisende stad is met grote evenementen zoals de Nijmeegse vierdaagse is er nog wel veel groen te vinden. Dankzij de centrale ligging zijn grote steden als Utrecht, Den Bosch en Arnhem goed bereikbaar wat weer fijn is voor de werkgelegenheid. In de binnenstad van Nijmegen is altijd wel iets te beleven. U vindt hier diverse unieke en gezellige winkeltjes die zorgen voor een fijne sfeer. U kan zelfs een bezoek brengen aan de oudste winkelstraat van Nederland: de Lange Hezelstraat. Dit is typisch Nijmegen waarbij oud en nieuw met elkaar wordt gecombineerd. Daarnaast is het zelfs mogelijk om te duiken in archeologische vondsten in Nijmegen. Loop bijvoorbeeld een stukje langs de Aquaduct een zeldzame vondst in Nederland. Dit soort dingen vindt u eigenlijk alleen in een stad als Nijmegen. Een huis huren in Nijmegen brengt dan ook zeker een bepaalde sfeer met zich mee. U kan genieten van en combinatie van oud en nieuw een in glooiend landschap. Als u even de stad uit rijdt dan kan u genieten van rust en ruimte terwijl u in de stad weer kan genieten van een bruisende omgeving. Dit vindt u eigenlijk alleen in Nijmegen.

Woning huren in Nijmegen

De stad Nijmegen is absoluut geen kleine stad en bestaat uit negen stadsdelen. Nijmegen Noord, Centrum, Oost, Zuid, Midden, Nieuw West, Oud West, Dukenburg en Lindenholt vormen samen de bekende stad. Een huurwoning in Nijmegen betekend vaak een oude woning die u kan huren. Uiteraard met de authentieke sfeer van vroeger vooral als u kiest voor een oud pand in de binnenstad. Het meest bruisende gedeelte van de stad Nijmegen bevind zich natuurlijk in het Centrum. In dit gedeelte van de stad vindt u de diverse winkels, uitgaansgelegenheden en huurwonigen . Als u een meer rustige woonomgeving zoekt dan raden wij u aan om te kijken in de Lindenholt. Dit is een rustig woongebied aan de Maas. Eigenlijk ligt dit stadsdeel aan de overkant van de Maas vanaf het centrum gezien. Ondanks de ligging is het nog steeds Nijmegen en kan u als u wilt snel in de binnenstad staan.

Huurprijs in Nijmegen

De huurprijs in Nijmegen ligt iets lager dan in grote steden als Utrecht of Amsterdam. Huurwonigen in Nijmegen zijn dus nog wel een beetje betaalbaar. Als u een beetje goed gaat zoeken dan heeft u een complete woning voor weinig geld. Net als in de rest van het land zijn de huurprijzen de afgelopen paar jaar een beetje gedaald. U kan dus het beste nu opzoek gaan naar een nieuwe huurwoning als u nog wilt profiteren van een lage prijs. De komende jaren zal de huurprijs in Nijmegen waarschijnlijk weer gaan stijgen als de woningmarkt verder aantrekt en de huizen in Nijmegen weer schaarser worden.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?