• Prijs - Kwaliteit

  Prijs Kwaliteit

  Bepaal vooraf of uw zoekopdracht wel aansluit bij het aanbod in de markt. Een goede indicatie krijgt u via de huurprijspeiler.

  Ga niet op zoek naar een luchtkasteel. Het succes begint bij uw zoekopdracht!

 • Contractduur

  Contractduur

  Wilt u de woning misschien voor het aflopen van het contract weer verlaten, maak daar dan op voorhand goede afspraken over met de verhuurder. Een verhuurder kan in zijn bepalingen opnemen dat van rechtswege kan worden afgedwongen dat u moet "blijven zitten".

 • Onderhuur

  Onderhuur

  Van onderhuur is sprake wanneer een huurder een woonruimte weer verhuurt aan een derde, de onderhuurder.

  Onderhuur van een hele woning is verboden, mits de 1e verhuurder hiermee akkoord gaat. Onderhuur van een deel van een woning kan zijn toegestaan wanneer het niet door de 1e verhuurder in het contract wordt verboden.

 • Oplevering

  Oplevering

  Een lage huurprijs kan op het eerste gezicht erg aantrekkelijk lijken. Wanneer u echter zelf moet opdraaien voor alle kosten aangaande schilderen, vloerbedekking, plaatsing keuken en/of badkamer etc., dan is het wellicht verstandig dit door te rekenen in de huurprijs op basis van geschatte verblijfsduur. Is de woning dan nog wel zo goedkoop?

 • Huurprijspeiler
 • Huurtoeslag

  Huurtoeslag

  Voor de huurtoeslag moet uw huur lager zijn dan € 710,68 per maand. Bovendien mag uw inkomen niet te hoog zijn. Niet hoger dan € 22.200 per jaar als u alleen bent, of € 30.150 als u samenwoont. Meer info over huurtoeslag vindt u hier

 • Borg - Sleutelgeld

  Borg

  Vrijwel alle verhuurders vragen een borg. Dit is een soort garantie voor de verhuurder in het geval van een huurachterstand of dat de woning beschadigd wordt achtergelaten. Er zijn geen wettelijke regels m.b.t. de waarborgsom, maar rechters vinden een borg van maximaal 2 maanden over het algemeen toelaatbaar. Zorg er bij het betalen van een borg altijd voor dat je een kwitantie krijgt, zodat later aantoonbaar is dat je borg hebt betaald.

  Sleutelgeld is niet toegestaan. Dit is een bedrag dat je moet betalen om de woning te mogen huren zonder dat daar iets tegenover staat. Bij ondertekening van een huurcontract worden ook vaak overnamekosten gevraagd en betaald. De verhuurder mag alleen overnamekosten vragen voor zgn. roerende zaken (niet aan het huis verbonden), zoals vloerbedekking en gordijnen.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?