Tilburg is een stad vol Brabantse gezelligheid en een actief uitgaansgebied. Eigenlijk is Tilburg een dorp in een grote stad. Iedereen lijkt elkaar te kennen of nodigt elkaar gerust uit op de koffie. Een appartement huren Tilburg is dan helemaal niet zo’n gek idee. Wie wil er niet genieten in een stad als Tilburg? Naast de gezelligheid wordt het ook vak de fietsstad van Brabant genoemd. Bijna alles is bereikbaar op de fiets zo kan je snel kennis maken met de buren of gewoon een boodschapje doen in het centrum. Zelfs als je buiten het centrum woont sta je binnen 10 minuten al in het hartje van de stad. Een appartement huren Tilburg betekend dan ook een verblijf vol gezelligheid.

Per direct een woning huren in Tilburg

Tilburg is een prachtige stad om in te wonen alleen het nadeel is dat nog meer mensen er zo overdenken. Het is dus lastig om een appartement huren Tilburg echt mogelijkheid te maken. Natuurlijk kan je jezelf inschrijven voor een sociale sector huurwoning. Alleen met wachttijden van gemiddeld vijf jaar duurt het nog wel even voor je een appartement gevonden hebt. Gelukkig kan je nu ook per direct een woning huren in Tilburg. Binnen de vrije sector kan je al binnen 4 weken in je nieuwe woning wonen. Het enige wat je hoeft te regelen is een jaaroverzicht van je inkomen zodat er getoetst kan worden of je voldoet aan de eisen. Je hoeft nu alleen nog maar te reageren op de appartementen die jou leuk lijken in Tilburg.

Vrije sector huren met huurtoeslag

Een appartement huren Tilburg is vaak goedkoper dan in de meeste andere grote steden. Je kan dus voor een stuk minder geld een grotere woning huren. Alleen in de vrije sector betaal je vaak meer dan in de sociale huur. Hierdoor kom je al snel niet meer in aanmerking voor huurtoeslag. Gelukkig liggen de vrije sector huurprijzen in Tilburg een stuk lager dan in het westen. Hierdoor kan je voordelig een appartement huren Tilburg en in sommige situaties zelfs profiteren van huurtoeslag. Mits je inkomen hieraan voldoet en de huurprijs volgens de regelgeving 2014 lager ligt dan € 699. Voor dit geld kan je in Tilburg nog gewoon een appartement huren en dit maakt de vrije sector ineens een stuk aantrekkelijker dan de sociale sector in Tilburg. De leukste wijken in Tilburg. Een appartement huren Tilburg is voordelig, maar waar kan je ook nog eens leuk wonen? Als eerste is er natuurlijk het centrum waar je dichtbij het bruisende deel van de stad woont. Ga bijvoorbeeld stappen bij één van de vele kroegen of ontdek de leukste bandjes in het uitgaanscentrum van de stad. Buiten het centrum kan je ook nog eens gezellig wonen in de Reeshof. De Reeshof is niet alleen leuk voor ouderen, maar ook jongeren schijnen hier prettig te wonen. De grote nieuwbouwwijk heeft natuurlijk genoeg te bieden en heeft diverse vrije sector appartementen in Tilburg. Als je opzoek bent naar iets nieuws dan is het een leuke tip om hier eens te gaan kijken.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?