De vrije sector huur wordt steeds populairder in Nederland. Dit heeft alles te maken met de voordelen van een woning of appartement huren in de vrije sector. Vroeger wilde we het liefste allemaal in de sociale sector een woning huren. De reden dat we graag sociaal wilde huren had alles te maken met de huurtoeslag die we kregen. Vandaag de dag is er veel verandert in de vrije sector. Doordat er veel Nederlanders willen huren in de vrije sector zijn de wachtlijsten lang. Gemiddeld wachten we 5 tot 8 jaar voor het huren van een klein appartement. Daarbij zijn de regels rondom de huurtoeslag verandert, waardoor de meeste tweeverdieners geen recht meer hebben op de toeslag. De vrije sector wordt met deze nieuwe regels en wachtlijsten ineens een stuk aantrekkelijker.

Vrije sector huur zonder wachtlijsten

Tenzij een project zeer populair is zal je bij de meeste vrije sector huurwoningen geen wachtlijsten tegenkomen. Vaak wordt er een compleet blok met huurwoningen gebouwd waardoor het aanbod bijna iedere maand wisselt. In de vrije sector kom je veel tijdelijke huurders tegen. Deze huurders willen tot ze genoeg geld hebben om een huis te kopen een woning huren. Het komt soms ook voor dat een stel gescheiden is en een tijdelijke woonruimte nodig heeft. Of dat een gezin hun huis verkocht heeft, maar nog geen nieuwe woning heeft. Tot die tijd besluiten ze in de vrije sector te gaan. Hier kunnen ze zonder wachtlijsten wonen en dus direct intrekken. Dit geeft jou als voordeel dat er regelmatig een nieuw appartement of woning vrij komt.

Luxe appartementen en woningen

Doordat wachtlijsten steeds verder oplopen is er ook steeds meer vraag naar een vrije sector huurwoning. Dit heeft als gevolg dat steeds meer vastgoedbedrijven investeren in nieuwbouw appartementen en woningen. De nieuwbouw appartementen en woningen voldoen aan de laatste kwaliteitseisen. Binnen de vrije sector vind je dus echte luxe woningen van de hoogste kwaliteit. Ontdek nieuwe luxe inbouwkeukens of een luxe design badkamers. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden als je opzoek bent naar een nieuw appartement. Het nadeel van sociaal huren is vaak dat de meeste woningen helemaal uitgeleefd zijn. Gelukkig heb je hier met de vrije sector huur een stuk minder last van.

Wonen in de mooiste wijken

Vaak worde luxe vrije sector woningen niet in een achterstandswijk gebouwd. De investeringsmaatschappijen zijn vaak grote bedrijven die hun geld zeker weten terug willen verdienen. Ze plaatsen de luxe appartementencomplexen en woonwijken dan ook in geliefde wijken. Je komt jouw nieuwe woning dus niet tegen in een achterstandsbuurt. De laatste jaren zijn vooral de bekende Vinex wijken enorm populair, maar ook de binnenstad van grote steden worden regelmatig uitgekozen voor nieuwbouw complexen. Je kan nu echt wonen op een A-locatie en genieten van de luxe in een nieuwe woning. Kies een woning uit die echt bij je past en bij de locatie waar je altijd al hebt willen wonen. Vanaf nu is de binnenstad ineens bereikbaar en kan je met een gerust hart opzoek naar een nieuwe woning binnen de vrije sector.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?