Een appartement huren is de ideale woonruimte op een hoger niveau. Vaak verblijf je in de buurt van diverse faciliteiten als je kiest voor een appartement. Het huren van een appartement is vaak niet zo gek als je zou denken. Online vind je diverse mogelijkheden om een woonruimte te vinden. Het aanbod is namelijk een stuk groter dan een complete woning. Vaak zijn er complete complexen waar meerdere appartementen worden verhuurd. Doordat het om een compleet complex gaat is de kans groot dat er een appartement tussen zit dat op dit moment leeg staat. Een appartement te huur kan je online opzoeken en direct op reageren. Nu is het alleen nog afwachten of er een wachtlijst is. Is er geen wachtlijst? Dan kan het appartement soms al binnen een week van jou zijn.

Vrije sector vs sociale sector

Een appartement te huur kom je tegen in de vrije sector of de sociale sector. In de vrije sector heb je geen wachtlijst en kan je na het reageren bijna direct in je nieuwe appartement wonen. Vaak ga je eerst een kijkje nemen en als dit is wat je zoekt dan wordt je inkomen getoetst. Na het toetsen van je inkomen wordt besloten of je in het appartement mag wonen. Als een verhuurder hier haast mee heeft dan kan de sleuteloverdracht al binnen een week plaats vinden. Een appartement te huur in de vrije sector is dus een stuk sneller geregeld vergeleken met de sociale sector. Bij de sociale sector dien je jezelf vooraf in te schrijven in de gemeente waar je wilt wonen. De gemeente heeft een bepaald aantal woningen die sociaal verhuurd worden. Doordat dit aanbod beperkt is en de vraag groot worden je inschrijvingsjaren geteld. Stel je reageert op een appartement dan wordt er gekeken naar de persoon met de meeste inschrijvingsjaren. Sta je 8 jaar ingeschreven? Dan is bij de meeste gemeentes de kans het grootste dat je als eerste in de woning mag wonen. Sta je pas 5 jaar ingeschreven? Dan is de kans groot dat je gewoon niet in aanmerking komt voor het huren van een appartement. In tegenstelling tot vrije sector kom je vaak wel in aanmerking voor huurtoeslag en met wonen in de vrije sector niet.

Luxe nieuwe appartementen in de vrije sector

De laatste jaren is er een trend met een appartement huren zichtbaar. Steeds meer grote investeringsmaatschappijen bouwen grote en vooral luxe appartementencomplexen. De complexen zijn voorzien van luxe design keukens en badkamers. Met een appartement huren krijg je nu zelf de kans om in een luxe appartementencomplex terecht te komen. In de vrije sector huur is het aanbod in luxe appartementen groot. Je betaalt er alleen wel vaak fors meer voor vergeleken met een appartement te huur in de sociale sector. Het ligt er dus een beetje aan welke woonwensen je hebt en of jouw wensen aansluiten bij waar je naar opzoek bent. Betaal je liever iets minder? Gelukkig zijn er ook goedkopere appartementen te vinden binnen de vrije sector.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?