Een studio huren Amsterdam is één van de voordeligste manieren om een huurwoning te vinden in Amsterdam. Binnen de vrije sector zijn er diverse huurwoningen in studio formaat te vinden. De meeste huurwoningen zijn vaak al te huur tegen een beperkt budget. Zo kan je soms zelfs aanspraak maken op de huurtoeslag bij het huren van een studio in Amsterdam. Online vind je een breed aanbod met diverse woningen in de hoofdstad. Zo kan je kiezen uit het bruisende centrum of net buiten de stad in het stadsdeel Zuidoost.

Studio huren Amsterdam Centrum

Het centrum is onder toeristen en inwoners van de stad het meest geliefde deel om te wonen. Het aanbod in studio’s is hier dan ook het grootste, maar helaas zijn er nog steeds niet genoeg woningen om aan de vraag te voldoen. Gelukkig kan je vandaag nog een studio huren Amsterdam en zo een leuke woning uitkiezen in het centrum van de stad. Wandel vanuit je studio rechtstreeks de drukke winkelstraten in of geniet van het bruisende nachtleven. Dankzij het culinaire aanbod kan je werkelijk iedere avond uit eten en genieten van de fijne sfeer in Amsterdam Centrum.

Vrije sector huren in Amsterdam met huurtoeslag

Vaak word er ten onrechte gedacht dat huurtoeslag alleen voor inwoners met een sociale huurwoning is. Maar je kan in Amsterdam zeker weten een studio huren met huurtoeslag. Of je hier recht op hebt is afhankelijk van een aantal zaken. Zo dient de studio een zelfstandig huisnummer te hebben en dient de huur lager dan € 699 te zijn. Daarnaast dien je niet boven een bepaalt bedrag per jaar te verdienen. Als je gaat samenwonen in de studio dan zijn hier weer andere grenzen voor. Zo dien je samen niet boven een bepaalt bedrag per maand te verdien. Voldoe je zelf en je studio aan alle eisen? Dan kan je aanspraak maken op huurtoeslag en voordelig wonen in de vrije sector. Dit kan allemaal zonder wachtlijst, waardoor je direct een woning kan huren in Amsterdam.

Leukste wijken voor een studio huren Amsterdam

Je hebt in de Vrije sector huur eindelijk geen last meer van een wachtlijst. Het is nu dus echt de keuze aan jou waar je graag wil gaan wonen. Wil je gaan wonen in het centrum? Of kies je toch liever voor een echte volksbuurt als de Jordaan. Hoe verder je van het centrum afgaat hoe goedkoper de studio’s worden. Maar is het dan nog steeds net zo gezellig? Ja je kan absoluut nog steeds genieten ondanks dat je buiten het centrum van Amsterdam woont. Binnen de leukste wijken vind je altijd wel een uitdagende studio. Zelfs als je niet in de bekende wijken woont, maar in Zuidoost kan je nog steeds genieten van het woonplezier. Dankzij de uitstekende openbaar vervoersvoorziening sta je ook weer snel in de binnenstad om te genieten van het bruisende nachtleven.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?