Een huis huren in Amsterdam kan absoluut een uitdaging zijn. Het aanbod in appartementen in de populaire hoofdstad is groot. Maar een compleet huis huren kan soms een uitdaging geven. Gelukkig kan je online terecht in een ruim aanbod met diverse woningen en zelfs echte eengezinswoningen in Amsterdam. Wonen met een gezin in Amsterdam is absoluut mogelijk. Het is alleen een kwestie van goed zoeken om de juiste woning te vinden die past bij waar je naar opzoek bent. Het enige nadeel van een huurwoning is de wachttijd die voor een eengezinswoning kan oplopen tot wel twaalf jaar. Heb je de tijd niet om zo lang te wachten? Geen probleem want je kan een huis huren Amsterdam in de vrije sector. Zo kan je binnen 4 weken al de sleutel krijgen van je eigen woning in Amsterdam.

Grootste slagingskans buiten het centrum

Het is natuurlijk al lastig om een complete eengezinswoning in Amsterdam te vinden, maar in het centrum is de kans helemaal onmogelijk. Je dient dan zo’n groot budget te hebben dat je net zo goed een huis kan kopen. De grootste slagingskans voor een huis huren Amsterdam is dan ook net buiten het centrum. Net buiten het centrum liggen diverse nieuwbouwwijken waar je een compleet nieuw huis kan huren. Zuidoost is bijvoorbeeld populair als je opzoek bent naar een woonhuis. Dankzij de uitstekende faciliteiten binnen het openbaar vervoer sta je als nog snel binnen het centrum van Amsterdam.

Huis huren Amsterdam Centrum

Soms kan je gewoon echt niet buiten het centrum en wil je hier gewoon graag een compleet woonhuis huren. Aan de Keizersgracht kan je bijvoorbeeld een prachtig riant woonhuis huren. Je woont hier naast bekende Nederlanders en grote vastgoedmagnaten. Ondanks de a-locatie dien je ook nog eens een groot budget te hebben en een aantoonbaar inkomen om dit woonhuis in Amsterdam te betalen. Gelukkig zijn er ook andere a-locaties in Amsterdam waar je een huis kan huren. Een huis dat waarschijnlijk wel binnen je budget past en waar je kan genieten van de Amsterdamse gezelligheid.

Tijdelijk huis huren Amsterdam

Soms heb je met je gezin een tijdelijke woonruimte nodig. Dit is handig als je opeens je huis verkoopt, maar je zelf nog geen andere woonruimte hebt. Gelukkig kan je een tijdelijke woning huren in Amsterdam. Hierbij kan je opzoek gaan naar een woonruimte waar je met het hele gezin inpast voor de komende maanden. Vaak gaat het in tijdelijke huur om woningen die te koop staan. Hierbij krijg je een huurcontract met huurdersbescherming. Dit wil zeggen dat als de woning verkocht wordt je drie maanden de tijd hebt om de woning te verlaten. Wil je zelf weg omdat je een nieuwe woning hebt gekocht? Dan heb je een opzegtermijn van één maand. Je kan dus zelf sneller weg dan dat een verhuurder jou het huis uitzet. Heel soms gebeurt het dat een huurcontract bij de verkoop wordt overgenomen door de nieuwe eigenaar. Je hoeft er dan pas in overleg met de nieuwe eigenaar uit wanneer deze dit wil. Uiteraard heb je wel nog gewoon de huurdersbescherming. Tijdelijk een huis huren Amsterdam kan natuurlijk gewoon via de vrije sector huur.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?