Een appartement huren in Utrecht geeft je de kans om te verblijven in een echte studentenstad. De domstad is een unieke samenleving waar je kan genieten van de Utrechtse gastvrijheid en gezelligheid. Ervaar hoe het is om te leven tussen de Utrechters en verblijf in je eigen appartement midden in de domstad. In het oude centrum krijg je de kans om in één van de authentieke jaren dertig woningen te verblijven. De bovenwoningen zijn vaak voorzien van uniek glas in lood woningen en geven je woning een unieke sfeer. Een appartement huren Utrecht maakt het leven een stuk gezelliger. Wandel je appartement uit en ga op bezoek bij de gezellige terrasjes langs de oude gracht. Of ontdek het unieke winkelaanbod in de stad. Deze gezelligheid pakt niemand je meer af en voor je het weet ben je een echte Utrechter geworden.

Een appartement Utrecht in een Vinex wijk

Naast het centrum van de stad is Utrecht zich steeds verder aan het ontwikkelen buiten het centrum. Zo is Leidsche Rijn bijna een compleet nieuwe stad, maar officieel een wijk van Utrecht. In de Vinex wijk worden regelmatig luxe appartementencomplexen ontwikkeld. Boven winkelcentra, maar ook midden in woonwijken. Zo kan je zelf kiezen of je wil verblijven in het hartje van de stad of toch liever in de omgeving van een rustige woonwijk. Vrijwel alles behoort tot de mogelijkheid en dit maakt wonen in de Domstad juist zo leuk. Wonen in een vinex wijk is extra leuk omdat alles vrij nieuw is. Zo kan je een bezoek brengen aan luxe winkelstraten of verblijven in een luxe appartement.

Appartement huren Utrecht zonder wachtlijst

Als je een appartement wil gaan huren in Utrecht dan zit je vaak vast aan een wachtlijst. De wachtlijst kan soms aardig hoog oplopen. Gemiddeld duurt het vijf tot acht jaar voor je een woning kan huren. We hebben het hierbij natuurlijk over de sociale sector. Je kan eventueel ook overwegen om een woning te huren in de vrije sector. Binnen de vrije sector kan je direct reageren op huurwoningen zonder wachtlijst. Vaak staat er bij de woningen wel omschreven dat je inkomen getoetst dient te worden. Als het inkomen voldoet aan de gestelde eisen dan kan je zonder problemen in aanmerking komen voor een appartement. Soms kan je binnen een maand al je nieuwe appartement betrekken. Een appartement huren Utrecht kan dus een stuk sneller als je kiest voor de vrije sector. Laat je inspireren door het aanbod en betrek deze maand nog je eigen appartement.

Appartement huren met huurtoeslag

Het nadeel van de vrije sector is vaak dat je niet meer in aanmerking komt voor huurtoeslag. Toch is het al de vraag of je überhaupt wel in aanmerking zou komen voor huurtoeslag. Als tweeverdiener verdien je al snel teveel voor de sociale sector, waardoor je aangewezen bent zonder huurtoeslag. Gelukkig zijn er eventueel wel appartementen te vinden met huurtoeslag. Het is wel even goed zoeken en vaak zijn het geen hele grote appartementen, maar je betaalt in verhouding natuurlijk een stuk minder. Reageer wel snel want deze appartementen zijn natuurlijk snel verhuurt in de domstad.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?