Een Appartement huren in Nijmegen betekend betaalbaar wonen in één van de groenste grote steden van Nederland. Heel even vergeet je soms dat je in een stad woont zodra je in Nijmegen aankomt. De diverse groene bomen en parken maken de stad absoluut sfeervol om in te wonen. Wil je toch nog even ontsnappen aan het echte stadsleven? Geen probleem want je kan vanuit je appartement direct op de fiets stappen en net buiten Nijmegen genieten van de natuur. Deze combinatie is goud waard voor veel inwoners van Nijmegen. Maar naast de natuur kan je ook prima in de stad genieten van het heerlijke winkelaanbod of de diverse gezellige terrasjes.

Huren in de vrije sector

Een appartement huren Nijmegen kan eigenlijk op twee manieren. Je kan binnen de vrije sector gaan huren of opzoek gaan naar een appartement binnen de sociale sector. Bij de sociale sector dien je te zijn ingeschreven in Nijmegen. Deze inschrijving telt een aantal jaren waarin je bent ingeschreven. Na een aantal jaren kom je pas in aanmerking voor een appartement. Dit kan soms oplopen tot vijf a acht jaar voor je pas een appartement kan huren. Als je met spoed een woning nodig hebt of je het gewoon tijd vind om op jezelf te gaan dan is de sociale sector geen optie. In de vrije sector kan je vaak al binnen 4 weken in je nieuwe woning wonen en dit is dan ook een stuk aantrekkelijker. Het enige nadeel is dat je vaak geen huurtoeslag krijgt. Tenzij je een appartement weet te vinden die wel aan de eisen voldoet. Ze zijn er wel alleen ze zijn wel lastig te vinden.

Tijdelijk appartement huren Nijmegen

Door een scheiding of de verkoop van je huidige woning kan je tijdelijk zonder huis komen te zitten. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk een tijdelijke woning. De vrije sector is een oplossing, maar je moet wel een huis hebben waar je zo weer vanaf kan. Een vrije sector huurwoning kan je soms in de tijdelijke huur verkrijgen. Bij tijdelijke huur kan je een appartement huren voor één maand. Vaak gaat dit om woningen die op dit moment te koop staan. Tot de verkoop kan je gewoon in de woning blijven wonen. Wordt de woning ineens verkocht? Dan kan het huurcontract worden overgenomen door de koper of je hebt 3 maanden de tijd om een nieuwe woning te vinden. Wil je zelf weg uit de huurwoning? Geen probleem want met een tijdelijk huurcontract heb je zelf een opzegtermijn van één maand. Dit maakt tijdelijk huren in Nijmegen een stuk eenvoudiger als je ineens een woning nodig hebt.

Direct een appartement huren Nijmegen

Dankzij het ruime aanbod in de leukste wijken van Nijmegen kan je direct gaan huren. Online kan je kiezen uit een groot aanbod met diverse appartementen. Kijk zelf welk appartement er echt bij je past. Voor je het weet verblijf je in één van de groenste steden van Nederland en mag je jezelf echt inwoner van Nijmegen noemen.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?