Appartement huren Maastricht in het altijd gezellige Limburg is voor iedereen die dol is op het bourgondische leven een absolute droom. In Maastricht lijkt het wel als of je iedere dag kan genieten van een welverdiende vakantie. Alleen nu verblijf je in je eigen appartement in de bruisende stad. De royale appartementen staan erom bekend dat ze groter zijn dan de meeste appartementen in de binnenstad. Dit alles tegen een prijs die nog betaalbaar is en regelmatig binnen de huurtoeslag regeling valt. Huren in de vrije sector van Maastricht is helemaal zo gek nog niet.

Wonen tussen de historische gebouwen van Maastricht

De oude binnenstad van Maastricht staat bekend om de prachtige historische gebouwen. De sfeer van de stad is nergens anders in Limburg terug te vinden en dit maakt de stad absoluut uniek. Een appartement huren Maastricht kan met een beetje geluk in één van deze historische gebouwen. Verblijf midden aan het Vrijthof of in de buurt van de markt. Stuk voor stuk unieke plekken die je eigenlijk alleen tegenkomt in een stad als Maastricht. Wandel door de stad langs unieke vestingwerken of breng een bezoekje aan één van de gezellige terrasjes. Een appartement huren Maastricht is een feest dat dag en nacht doorgaat.

Vrije sector appartement huren Maastricht

Als starter is het lastig om een appartement te huren in Maastricht. Je zit namelijk al snel vast aan allemaal regels en je dient minimaal een paar jaar in de gemeente ingeschreven te zijn. Toch heb je geen zin om jaren te moeten wachten voor je eindelijk een appartement kan huren. Gelukkig kan je ook in de vrije sector van de stad terecht. De vrije sector is speciaal bedoelt voor iedereen die zonder wachtlijsten een appartement wil huren in Maastricht. Direct na het reageren op een appartement in Maastricht mag je een kijkje komen nemen. Als het appartement voldoet aan je woonwensen dan kan je direct het huurcontract tekenen. Uiteraard kan je er eerst even over nadenken. Voor je het weet ontvang je de sleutel van je nieuwe appartement aan de maas.

Tijdelijke huur in Maastricht

Maastricht is niet alleen de perfecte plek om voor altijd te gaan wonen, maar in de vrije sector kom je ook tijdelijke huurwoningen tegen. In een tijdelijke huurwoning kan je verblijven tot de verhuurder vaak een nieuwe koper heeft gevonden. Dit klinkt vaak een beetje eng omdat je bang bent dat je ineens zonder huis zit. Maar als huurder heb je altijd een huurdersbescherming. Dit betekend dat je altijd drie maanden de tijd krijgt als de verkoper een koper gevonden heeft. Het voordeel van tijdelijke huur is dat je zelf altijd een opzegtermijn van één maand hebt. Dus je kan altijd snel het huis verlaten als dit nodig is. Zo kan tijdelijke huur in Maastricht een ideale oplossing zijn als je eigen huis verkocht is maar je nog geen nieuwe woning hebt. Of als je gewoon tijdelijk een andere woonruimte nodig hebt.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?