Een appartement huren in Groningen is de ideale plek als je wilt genieten van het stadsleven in het noorden. Midden in het centrum van de stad of in de gezellige woonwijken rond de stad vind je unieke appartementen. De meeste appartementen zijn vrije sector en dit geeft jou als huurder verschillende voordelen. Zo kan je als eerste direct een woning huren en zit je niet vast aan een wachtlijst. Het nadeel van een wachtlijst is dat je soms enkele jaren moet wachten om een appartement Groningen in handen te krijgen. Gelukkig kan je binnen de vrije sector direct een appartement huren zonder dat je problemen krijgt met een of andere wachtlijst. Het enige wat gebeurd na jou reactie is het toetsen van je inkomen. Als dit voldoet en je vind het appartement geschikt dan kan je al binnen een maand de sleutel krijgen. Dit is een heel stuk beter dan dat je jaren moet wachten op je eigen appartement.

Appartement huren Groningen met huurtoeslag

Het idee van snel een appartement Groningen huren is natuurlijk fantastisch. Alleen het enige nadeel is wel dat je een flink bedrag per maand dient te betalen. Bij de meeste vrije sector appartementen heb je namelijk geen recht op huurtoeslag. Simpelweg omdat de prijs van het appartement te hoog is. Als eerste is het toch voor jezelf belangrijk om te kijken of je al recht had op huurtoeslag. Als je een tweeverdiener bent dan is de kans groot dat je al teveel verdient om huurtoeslag te krijgen. Daarnaast heb je ook nog eens die vervelende wachtlijst. In de vrije sector heb je hier geen last van en als je geluk hebt dan kan je ook nog eens een appartement vinden waarbij je wel huurtoeslag krijgt. Sommige appartementen vallen namelijk binnen de regeling omdat ze volgens de wetgeving van 2014 minder dan € 699 per maand kosten. In Groningen heb je voor dit geld al een redelijk aanbod dus kijk gerust rond binnen de vrije sector.

Appartement Groningen is ideaal voor starters

In de hoofdstad van het noorden kunnen starters prima hun eigen appartement vinden. Al voor een redelijk bedrag per maand kan je binnen de vrije sector een woning vinden. In tegenstelling tot de randstad waar je al snel honderden euro’s meer betaalt voor hetzelfde formaat appartement. Wil je echt iets leuks vinden in de stad? Zelfs in het centrum aan de rand van de Grote Markt kan je terecht voor je eigen appartement. Ontdek de unieke eigenschappen van de stad Groningen en betaal een bedrag per maand dat zelfs starters kunnen ophoesten. In overleg kan je vaak al binnen een maand verhuizen en verblijf je in een prachtig appartement in de hart van de stad. Ontdek nu zelf de unieke plekken van Groningen en ontdek het bruisende nachtleven dat werkelijk elke nacht doorgaat. Groningen blijft namelijk zelfs buiten de weekenden bruisen en dat maakt de stad juist zo leuk.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?