Er zijn huurwoningen in soorten en maten. Er zijn ook allerlei soorten huurders. Een huis huren is aantrekkelijk omdat je veel flexibiliteit houdt. Wanneer je toe bent aan een nieuwe stap in je leven, of in een ander deel van het land wilt gaan wonen, zeg je eenvoudig je huurwoning op. Een ander voordeel is dat je je geld niet vastlegt in de stenen van je huis. Dit kan aantrekkelijk zijn als je niet zoveel geld verdient of onregelmatige inkomsten hebt. Ook mis je als huurder de rompslomp waar een woningeigenaar vaak mee te maken krijgt.

Veel jongeren kiezen ervoor om in een huurwoning te beginnen. Dit kan met allerlei zaken te maken hebben. Vaak hebben ze nog niet zoveel geld of willen ze dit nog niet vastleggen in een eigen woning huren. Ook is het vaak moeilijk in te schatten hoe de toekomst eruit zal zien. Studeer je nog of ben je aan je eerste of tweede baan bezig? Dan is een huurwoning vaak een goed idee. Je bent nergens aan gebonden. Wanneer je een volgende stap in je leven zet, kun je gemakkelijk verhuizen.

Zoek je een woning voor een bepaalde tijd? Dan is huren de ideale oplossing. Zoek een huurwoning wanneer je voor een of twee jaar in een ander deel van het land gedetacheerd wordt. Of wanneer je er voor je opleiding moet zijn. Ook wanneer de toekomst nog onzeker is, kan een huurwoning uitkomst bieden. Tot slot kun je tijdelijk in een huurwoning trekken wanneer je een woning hebt gekocht, maar daar nog niet in kunt trekken.

Ook 50-plussers hebben goede redenen om een huurwoning te zoeken, ook wanneer ze een eigen woning bezitten. In een koopwoning zul je zelf voor het grote onderhoud moeten zorgen. Wanneer je voor een huurwoning kiest, besteed je het groot onderhoud uit aan de verhuurder. Daarnaast komt er door de verkoop van de eigen woning een hoop geld vrij. Dit geld kun je gebruiken om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Ook kun je het gebruiken om je pensioen aan te vullen of je kinderen te ondersteunen.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?