Je spouw opvullen met het juiste materiaal zorgt voor een duidelijke verbetering van de kwaliteit van je woning. Wel is het belangrijk bij het kiezen van de juiste offerte om op het materiaal te letten. Vandaar dat we eens gaan kijken naar de mogelijkheden van vulling bij spouwmuurisolatie.

Vezel structuren

Glas- en steenwol isolatie zijn in alle muren met een spouw toepasbaar en zijn makkelijk aan te brengen. Zoals bij alle spouwmuurvulling wordt een kleine opening gemaakt en de open ruimte tussen de muren gevuld. In het geval van deze materialen zijn dat vlokken met een wol en textiel-achtige structuur, die alle hoekjes en gaatjes dus tot in de kleinste details vult. Glaswol biedt een betere bescherming tegen temperatuurverschillen dan steenwol, maar de laatste is weer een betere keus om geluidsoverlast tegen te gaan met spouwmuurisolatie .

Korrelstructuren

Isolatiekorrels en -parels zijn isolatie materiaal van harder materiaal in kleine bolletjes. Deze materialen zijn onderling vrijwel identiek (alleen de grondstoffen zijn ander) en worden in Nederland van alle isolatiematerialen het minst gebruikt. Door de vaste vorm van de korrels vullen ze de spouw niet volledig op en kunnen op sommige plekken gaten ontstaan waar luchtbellen blijven zitten. Dit maakt hun opbrengst over het algemeen lager dan de andere materialen en vooral bij hele dunne spouwen zijn ze helemaal niet toe te passen.

Schuim

UF en PUR schuim zijn vloeibaar bij het aanbrengen en combineren daardoor een beetje de beide andere soorten isolatie. Beide schuimsoorten zijn in alle spouwen toe te passen en vullen deze dan ook volledig. Mede hierdoor zijn ze van alle isolatiematerialen ook het meest brandwerend.

UF schuim heeft van deze soorten de beste papieren als brandwerend middel, maar verliest het in isolerende kwaliteiten van de wollen en helemaal van PUR schuim. Grootste nadeel van de schuimsoorten is dat er bij het aanbrengen een onaangename geur kan ontstaan en bij muren met te grote openingen is het lastig aanbrengen.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?