Prefab woningen zijn de woningen van de toekomst. De nieuwbouw woningen van vandaag de dag bestaan uit 90% uit prefab. Vaak wordt er gedacht dat prefab één bouwstijl is die honderd keer naast elkaar gebouwd wordt. Er zou geen verschil zitten in de huizen en alle huizen zijn exact hetzelfde. Dit is absoluut niet waar want een prefab woning gaat in principe over de stijl van de woning. Dit betekend dat de casco woning in een fabriek gefabriceerd is. Je moet hierbij denken aan de betonnen muren en het dak. Zodra de fundering is aangelegd brengt een grote vrachtwagen de prefab muren naar de bouwplaats en binnen twee dagen is de woning bestand tegen alle weeromstandigheden. Deze bouwmethode is snel, voordelig en de bouw ligt niet meer dagen plat doordat het bijvoorbeeld aan het regenen is.

Zelf een prefab woning bouwen

Ondanks dat je te maken hebt met een prefab woning is er helemaal niets standaards aan. De muren worden misschien uit een fabriek getrokken en hebben standaard maten, maar je bepaalt zelf de grote en de indeling van de woning. Je kan kiezen uit bestaande muren die je met elkaar combineert tot een unieke houtskeletbouw woning. Bepaal zelf hoeveel slaapkamers een woning krijgt en hoe groot de slaapkamers eigenlijk wel niet zijn. Je kan zo de woning helemaal aanpassen ondanks dat dezelfde methode gebruikt wordt. Aan de buitenzijde wordt een woning afgewerkt met bakstenen en uiteraard bepaal je zelf welke bakstenen en kleuren er gebruikt worden.

Tot in de detail je woning afwerken met prefab

Bij een prefab woning heb je vaak geen idee dat je een woning tot in de detail kan afwerken. Je denkt vaak dat alles al voor je bepaalt is. Gelukkig kan je eigenlijk alles nog zelf bepalen en afmaken zodat je woning nog steeds uniek is. Alleen de bouwstijl wordt prefab genoemd. Je kan zo zelf bepalen wat voor een soort kozijnen je in een woning wil hebben en in welke stijl deze gebouwd wordt. Daarnaast bepaal je de indeling en zelfs wat voor soort stopcontacten er geplaatst worden en waar deze terecht komen. Werkelijk alles kan tot in de detail worden afgewerkt met behulp van prefab. De stijl bepaalt dus echt niet dat je een standaard doorsnede woning krijgt. Het bepaalt alleen dat je woning snel en voordelig gebouwd wordt met standaard betonnen muren. Zolang deze van een hoge kwaliteit zijn maakt dit helemaal niets uit.

Binnen enkele dagen geplaatst

Als je een bouwgrond gevonden hebt is het belangrijk dat er zo snel mogelijk wordt begonnen aan de fundering. Bel ondertussen even een prefab woning bedrijf en binnen een paar dagen kan er begonnen worden met het opbouwen van je woning. Binnen enkele dagen is je woning al weer en windbestendig en kan je beginnen met de afwerking. Uiteraard bepaal je zelf helemaal de indeling en de afwerking van de woning zodat je nog steeds je eigen woning bouwt. Je kan de woning zelf vormgeven en uiteindelijk laten bouwen.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?