De binnenstad van Maastricht geeft reden genoeg om een huis te huren. Dankzij de historische gebouwen en monumenten kan u genieten van een authentieke sfeer. De ideale huurwoning in Maastricht kan zo veelzijdig als u zelf wilt. Van een klein appartement tot een villa u vindt het allemaal in deze veelzijdige stad. Vooral op sociaal vlak scoort Maastricht goed vanwege de uitstekende gastvrijheid. Maastricht kent een levendige binnenstad, maar in contrast staan de rustige buitenwijken. Door de glooiende heuvels kan u genieten van en uniek stukje natuur in combinatie met een grote stad. Door de aanwezigheid van gerenommeerde kunstopleidingen is kunst en cultuur goed vertegenwoordigd in Maastricht. Diverse musea en zelfs evenementen staan in het teken van kunst en cultuur. Tijdens de zomermaanden staat de complete stad in het teken van cultuur met de cultuurzomer. Van muziek, kunst tot theater de hele zomer kan u ervan genieten. Maastricht is tevens de stad van André Rieu die op het Vrijthof iedere zomer een aantal concerten geeft. Dit is slechts een puntje van de sluier van alle evenementen in Maastricht. De stad is een kleurrijke ontdekkingsreis vooral als u nieuw bent in deze Limburgse stad.

Huurwoningen in Maastricht

Een woning huren in Maastricht betekend een woning huren in een gezellige Limburgse stad. Een stad waar gemiddeld zes verschillende talen gesproken wordt en waar eigenlijk iedereen zich thuis voelt. Doordat alles goed geregeld is weet u zeker dat u sociale zekerheden heeft in de stad. Van onderwijs tot dokters alles is goed geregeld in de stad van de Bourgondiërs. Een huis huren in Maastricht betekend eerst nog bepalen in welk stadsdeel u wil gaan wonen. Maastricht is onderverdeeld in vijf stadsdelen: Zuidwest, Zuidoost, Noordoost, Centrum en Noordwest. Als u dol bent op Limburgse gezelligheid dan kiest u natuurlijk voor een woning in het centrum. De kans is groot dat u hier terecht komt in een appartement waar u meer voor betaalt vergeleken met een normaal huis. Als u iets groters zoekt dan kan u beter verder weg gaan wonen. Maastricht Noordoost is nog steeds in ontwikkeling. Dit gedeelte van Maastricht heeft diverse nieuwbouwproject waar ook huurwoningen in Maastricht gebouwd worden. Vanuit Noordoost blijft het centrum van de stad nog steeds goed bereikbaar. Vroeger stond Noordoost niet bekend als één van de beste wijken. Er werd besloten om te investeren in werkloosheid en nieuwe woningen en sindsdien is het absoluut een bruisende wijk in Maastricht.

Huurprijs in Maastricht

De huurprijs in Maastricht is heel erg afhankelijk van de locatie. In het centrum van de stad betaalt u al snel de hoofdprijs terwijl u in de buitenwijken een stuk minder betaalt. Zo bent u in Maastricht Oost of West een stuk minder geld kwijt of heeft u voor hetzelfde geld een grotere woning. De afgelopen jaren is de huurprijs sterk gedaald, maar dit kan zomaar weer omslaan. Kamers of kleine appartementen zijn er genoeg te vinden, maar een grotere woning is wel schaars. Zoek dus op tijd een huis in Maastricht om iets moois te vinden.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?