Hoofddorp is misschien één van de weinige steden die zo laat pas stadsrechten heeft gekregen. Sinds 2006 is de plaats officieel een stad geworden en 40 jaar geleden was het nog echt een dorp met slechts 10.000 inwoners. De laatste jaren is er enorm veel verandert en heeft er veel nieuwbouw plaatsgevonden. De stad is enorm gegroeid naar bijna 7x het aantal inwoners vergeleken met 40 jaar terug. Dankzij de ligging aan het Haarlemmermeer is er een combinatie van een moderne stad met groen en natuur. De plaats is centraal gelegen met belangrijke steden en internationale bedrijven in de buurt. Daarnaast ligt de stad vlakbij Schiphol, waardoor centraler gelegen bijna niet kan. Met de grootmacht Amsterdam in de buurt is er werkgelegenheid genoeg in de omgeving van Hoofddorp. Hoofddorp is dus vooral een stad met veel nieuwbouw en ontwikkelingen. Tot zeker 2020 wordt verwacht dat Hoofddorp verder zal gaan groeien. Winkels zijn er dan ook genoeg en alle grote merken zijn vertegenwoordigd. Op het raadhuisplein kan u zelfs nog even genieten van de oude dorpssfeer in de inmiddels grote stad.

Woning huren in Hoofddorp

Een woning huren in Hoofddorp kan in verschillende wijken. Er zijn vooral veel nieuwbouwwijk in de stad en er zijn er nog veel meer gepland in het zuiden en westen. Het centrum van Hoofddorp ligt niet helemaal in het midden van de stad. Dit komt door de bouw van Schiphol en de uitbreidingen hiervan. Het centrum is dan ook meer richting het oosten gebouwd en verder uitgebreid. Huurwoningen in Hoofddorp in de buurt van het centrum kan u dus het beste richting het centrum zoeken. Wijken die ook deel uitmaken van het centrum zijn de Piratenwijk en Fruittuinen. Zelfs in deze wijken vindt u vooral veel nieuwbouw zoals we inmiddels wel van de stad gewend zijn. Een nieuwe moderne woning vindt u dus vooral in deze wijken. Karakteristieke oude huurwoningen in Hoofddorp zijn er eigenlijk bijna niet meer te vinden. Mocht u deze tegenkomen als huurwoning in Hoofddorp dan is de kans groot dat u hiervoor de hoofdprijs betaalt vanwege de zeldzaamheid van oude woningen in de stad. Een woning huren in Hoofddorp betekend dus vooral dat u opzoek moet gaan naar een nieuwbouw woning als u het betaalbaar wilt houden.

Huurprijs in Hoofddorp

Ondanks dat er in Hoofddorp genoeg nieuwbouw te vinden is ligt de prijs van een huurwoning in Hoofddorp hoog. De woningen zijn natuurlijk nog nieuw en de verhuurders willen er graag hun geld nog uithalen. Ondanks dat u veel geld betaalt voor een huurwoning krijgt u er wel een moderne woning voor terug. Het grootste aanbod bestaat uit nieuwbouw met een vrij nieuwe badkamer en keuken. U heeft de huurwoningen echt voor het uitzoeken en er wordt nog steeds bijgebouwd. Het vinden van een huurwoning in Hoofddorp zal dus niet lastig worden. Het kan alleen wel lastig worden om iets te vinden binnen uw budget.

Schrijf u gratis in

Ik zoek woonruimte in:

Type:


Max. HuurWaarom Huurprofielen?

100+ woningen p.d.
Actief in 65 steden
Actueel aanbod
200+ verhuurders
Gratis inschrijven
Bekijk ervaringen


Help - F.A.Q.
Help - Faq
>> Schrijf u gratis in! <<
wachtwoord vergeten |  geen account?